مذاکره سرمایه گذاری و مواردی که در مذاکره با سرمایه گذار باید ارائه داد از اهمیت بسیاری برخودار است.
سرمایه گذار خطر پذیر ، اگر به دنبال آن هستید که برای کسب و کارتان جذب سرمایه کنید ، در جریان باشید که سرمایه گذاران خطر پذیر کسب و کار شما را از جنبه های مختلفی بررسی خواهند کرد . در هنگام جذب سرمایه البته اینکه شما در تمام ابعاد و جنبه های مورد بررسی قوی ظاهر شوید چندان مهم نیست اما تلاش بی وقفه برای بهبود و رشد این شاخص ها همگام با توسعه کسب و کارتان حائز اهمیت است.
بنابراین در مذاکره سرمایه گذاری توجه خاصی به این چند مورد داشته باشید.
تیم :
مهم ترین عنصر کسب و کار شما تیم شماست . مطمئن شوید افرادی که برای تیم خود انتخاب نموده اید در رشد و ارتقا کسب وکارتان موثرند. فراموش نکنید تیم شما تنها شامل کارکنان و پرسنل استخدامی شما نیست . مشاوران ، منتور ها ، مربیان و حتی اعضای هیات مدیره شما جز تیم شما هستند پس در انتخاب آنها دقت کنید.
شرکای کلیدی برای سرمایه گذار خطر پذیر :
در کنار اعضای تیم ، شرکای تجاری شما نیز یکی از مهم ترین عناصر در کسب وکار شماست. با هدف جذب درآمد و منابع بیشتر با شرکت ها و کسب و کارهای دیگر روابط و شراکت استراتژیک برقرار کنید .
زنجیره ارزش کسب و کار:
وقتی شما سهامتان را می فروشید در واقع در حال فروش بخشی از کسب و کارتان هستید.پس هنگامی که به سرمایه گذار ارائه می دهید اطمینان حاصل کنید که در حال مذاکره سرمایه گذاری در خصوص یک کسب و کار هستید نه فقط یک محصول !
طرح کسب و کار :
هنگامی که تصمیم گرفتید با یک سرمایه گذار کار کنید ، به یک برنامه ریزی مفصل برای ادامه فعالیت خود نیاز پیدا خواهید کرد. البته که نیاز نیست مو به مو طبق برنامه پیش بروید اما در هرحال این برنامه به عنوان یک نقشه راه مرجع عملکرد شماست و در حین کار به آن مراجعه خواهید کرد، آن را اصلاح می نمایید و اینگونه است که مسیر کسب و کارتان را در حین حرکت بازیابی می کنید.
پیش بینی مالی :
یک سند پیش بینی مالی در واقع تخمین ریز هزینه ها و در آمد های آتی شما در کسب و کارتان است. در حقیقیت هنگام ارائه به سرمایه گذار ، در حال فروش محصول نیستید بلکه در حال معامله سود قابل دستیابی هستید.
محصولات ( کالا یا خدمات) :
برای ورود به مذاکره با سرمایه گذار الزامی نیست که شما یک محصول نهایی و آماده داشته باشید اما هر چه به محصول نهایی نزدیک تر باشید موفقیت شما در مذاکره سرمایه گذاری بیشترخواهد بود.
استراتژی ورود به بازار:
برای فروش محصولات خود باید با مشتریان خود اعم از اشخاص حقیقی و یا شرکت هایی که بازار هدف شما هستند در ارتباط باشید . چگونه می خواهید محصول خود را به بازار جهانی و یا بازار هدف ارائه دهید؟به تشریح بیان کنید.
مشتریان سرمایه گذار خطر پذیر:
وجود مشتریانی که حاضر به پرداخت پول بابت خرید محصول شما هستند دلیل روشنی بر عرضه یک محصول موفق خواهد بود. اطلاعات مربوط به فروش محصولات خود را ثبت و ضبط نمایید و برای درک بهتر و حفظ مشتریان از این اطلاعات استفاده بهینه کنید.
ادله موفقیت:
نمایش و یا ارائه دلیل برای موفقیت کسب و کار در آینده امری غیر ممکن است. اما هرچه که شما در کسب و کارتان بر ریسک ها و چالش های بیشتری( مایل استون ها و سنجه های عملکردی) فائق آمده باشید.به احتمال بسیار قوی قادر به اقناع سرمایه گذاران خطر پذیر برای پذیرش موفقیت کسب و کارتان در آینده خواهید بود.
ارائه به سرمایه گذار:
شما باید در کوتاه ترین زمان ممکن میان کسب و کارتان و سرمایه گذار ارتباط موثر برقرار کنید . بنابراین ارائه شما (فایل پاور پوینت مربوط به کسب و کار، محصول ، تیم و بازار) در عین آنکه حاوی تمام نکات کلیدی است، باید بسیار شفاف و قابل درک باشد .در غیر این صورت به سرعت اعتبار خود را از دست می دهید. در واقع شما تنها یک بار فرصت و شانس تاثیری گذاری مناسب در یک نگاه را خواهید داشت.
برگرفته از کتاب نیکل گراوگنا و پیتر آدامز
برگردان توسط محمد یونسی وکیل و مشاور حقوقی سرمایه گذار خطر پذیر
برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با سرمایه گذار خطر پذیر با مشاوران حقوقی فینولا در ارتباط باشید .