کارگاه آموزشی حمایت از دارائی ها فکری کسب و کار
هر کسب و کاری دارای آورده های مختلفی است برخی ازین آورده ها بصورت محسوس و عینی است مانند سرمایه های نقدی و غیر نقدی که معمولا شرکا و سهامداران هنگام آغاز یک فعالیت تجاری به عنوان سهم خویش به اشتراک میگذارند ، اما آنچه که در دنیای امروز اهمیتی بالاتر از دارائی های محسوس پیدا نموده است دارائی های نامحسوس ( intangible assetا) است که به عبارت دقیق تر آن را دارائی های فکری و مالکیت های فکری و معنوی ( intellectual property ) می نامند .
مالکیت های فکری به آن دسته از تلاش های ذهن بشری که منجر به بروز نوآوری هایی که ارزشمند بوده و موجب خلق ثروت میشود اطلاق میگردد ، سال ها بحث و جدال میان اندیشمندان باعث گردید که ماحصل این دسته از تلاش ها مانند اموال فیزیکی( منقول و غیرمنقول) شناسایی شده و برای خالقین آن حق مالکیت اعطا شود این دارایی ها معمولا تحت عناویتی چون حق اختراع ، کپی رایت ، طرح های صنعتی ، علائم تجاری و… شناخته میشود؛اما حفظ و حمایت از این نوع دارائی بدلیل ماهیت آن همواره مورد مناقشه بوده است.
با گذر قرن های متمادی از زندگی بشری تجربه های بسیاری برای حفظ و حراست از دارائی های محسوس کسب کرده ایم اما آنچه امروز به دغدغه اصلی صاحبان فناوری و مالکین کسب و کار تبدیل شده ، حفظ و حراست از نوآوری ها و دارائی های فکری است .
در دنیای فناوری ، دیگر دارائی های محسوس نقش چندان کلیدی برای موفقیت یک کسب و کار ایفا نمیکنند بلکه این نواوری و خلاقیت است که باعث پیشی گرفتن از سایر رقبا و برتری در بازار است .
بیشترین دعاوی حقوقی که در حال حاضر میان بزرگان فناوری و کسب و کارهای بزرگ دنیا مطرح است مربوط به همین دارائی هاست ، دعوای میان اپل و سامسونگ بخاطر نقض حقوق اختراع یا دعوای میان وایمو و اوبر بخاطر نقض اسرار تجاری از جمله این اختلافات است.
در کسب و کار های نوپا ( استارتاپ ها) و شرکت های دانش بنیان نیز مهمترین نقش را همین دارائی های فکری ایفا مینمایند اما معمولا صاحبان کسب و کار بدلیل عدم آگاهی از قوانین و یا عدم آگاهی از اهمیت این بخش از دارایی ها ، توان حمایت و حفظ نوآورهای خود را نداشته و پس از مدتی حضور پر رنگ در بازار و به خیال بقای وضعیت موجود به فعالیت خود ادامه میدهند غافل از آن که نوآوری های آنان در کسب و کار به راحتی توسط سایر رقبا به سرقت رفته و پر قدرت تر از آنان سهم وسیعی از بازار را در اختیار و کنترل خود در آورده اند.
تکنیک ها و استراتژی های مختلفی برای حفظ دارائی های نامحسوس در کسب و کار وجود دارد که صاحبان کسب و کار حتما باید از آن آگاه بوده و در کسب و کار خود از آن بهره ببرند .
ما در این کار گاه آموزشی
حمایت از نوآوری ها و ایده های تجاری کسب و کار
حمایت و ثبت دارائی های نامحسوس و مالکیت های فکری
کپی رایت و مصادیق آن
راهکار های حفظ نوآوری های غیر قابل حمایت
و راهکارهای مقابله با نقض حقوق این دارائی ها را بررسی میکنیم.
یادمان نرود که امروز ثروتمند ترین کسب وکار های دنیا نوآورترین آنان است و همگی بخش اعظمی از تمرکز خود را معطوف به حمایت از دارائی های فکری خود نموده اند.
اگر هنوز کسب وکار خود را راه اندازی نکرده اید ، یا اینکه تا کنون چندان به دارائی ها فکری و نامحوس کسب و کارتان توجه نداشته اید و یا حتی ذهنتان مملو از چالش ها و سوالاتی در خصوص حفظ نوآوری ها و راهکارهای موجود است شمارا دعوت به این کارگاه مینماییم.
محمد یونسی
وکیل دادگستری
برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید